Φρεάτια αποχέτευσης

Αποχέτευση

Φρεάτια αποχέτευσης / ηλεκτρομούφα & μηχανοσίφονες

Η σύγχρονη τεχνογνωσία και η πολύχρονη εμπειρία μας, βοήθησαν να εξελιχθεί ένα προϊόν με εύκολη και απλή μεταφορά, απλή και γρήγορη συναρμολόγηση προσφέροντας την ιδανική λύση στον επαγγελματία. Η μεγάλη δημοτικότητα των πλαστικών φρεατίων έναντι των τσιμεντένιων οφείλεται στα πολλά πλεονεκτήματα τους έναντι του ανταγωνισμού:

  • Προσιτό κόστος αγοράς
  • Μικρό βάρος κατασκευής
  • Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, το νερό σε αυτά δεν παγώνει ακόμη και το χειμώνα.
  • Υψηλή αντοχή και αξιοπιστία των προϊόντων λόγω υψηλής ποιότητας πλαστικών
  • Μεγάλη ποικιλία προϊόντων που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το βέλτιστο
  • Υψηλό επίπεδο στεγανότητας. Τα τοιχώματα του φρεατίου προστατεύονται από τη διείσδυση μικροοργανισμών στη δομή.
  • Διάρκεια πολλών ετών
  • Εύκολη εγκατάσταση και χρήση.

Τα φρεάτια αποχέτευσης είναι το απαραίτητες στοιχείο για την εξασφάλιση της σωστής και καλής λειτουργίας ενός συστήματος αποχέτευσης. Προσφέρονται στην αγορά σε ένα ευρύ φάσμα και διαφέρουν ως προς το πεδίο εφαρμογής, τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, καθώς και από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Παρουσιάζονται σε διάφορους τύπους, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Ο κύριος σκοπός των φρεατίων είναι να συνδέουν μεταξύ τους τα διαφορετικά μέρη μίας αποχέτευσης και να διασφαλίζουν την εύκολη επιτήρηση και συντήρηση της. Ενίοτε, χρησιμεύουν για να αλλάξουν την κατεύθυνση ροής.

Τα οφέλη των πλαστικών φρεατίων

Τα προϊόντα είναι ελαφριά, γεγονός που απλοποιεί τη μεταφορά και την εγκατάστασή τους. Ταυτόχρονα, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται είναι αρκετά ανθεκτικό στη διάβρωση και τα επιθετικά χημικά και δεν εκτίθενται σε μηχανικές βλάβες. Μπορούν να προσφέρουν δυνατότητα προσαρμογής του ύψους τους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι, τα πλαστικά φρεάτια πρακτικά είναι αντίστοιχα σε αξιοπιστία και ανθεκτικότητα  με τα αντίστοιχα του σκυροδέματος. Τέλος όλα αυτά προσφέρονται σε πολύ προσιτές τιμές.

Εάν μιλάμε για τη διάρκεια ζωής με περισσότερες λεπτομέρειες, τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για είκοσι πέντε χρόνια ή ακόμα περισσότερα. Κατά την εγκατάσταση των προϊόντων είναι απαραίτητο να τηρούνται με ακρίβεια οι οδηγίες εγκατάστασης του κατασκευαστή και να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες υπό τις οποίες χρησιμοποιείται.

Είδη και τύποι φρεατίων

Τα πλαστικά φρεάτια αποχέτευσης παρουσιάζονται σήμερα σε διάφορες τύπους και εκδόσεις. Τα δίκτυα είναι διαφορετικών τύπων, οπότε για κάθε ένα από αυτά χρησιμοποιείται ο εκάστοτε τύπος φρεατίου.

Πώς να επιλέξετε;

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για το πεδίο εφαρμογής του σχεδιασμού, καθώς και να εξετάσετε προσεκτικά τις συνθήκες της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση. Συνιστάται να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, της απόδοσης, της διάρκειας ζωής κλπ.

Όταν επιλέγετε μια κατάλληλη επιλογή, συνιστάται να προσέχετε το πάχος των τοιχωμάτων του φρεατίου (το παχύτερο, το πιο ανθεκτικό και πιο δυνατό), τις διαστάσεις του προϊόντος, τον αριθμό και τον τρόπο συνδέσεων, κ..λπ. Η αγορά σήμερα παρουσιάζει δύο βασικούς τύπους πλαστικών φρεατίων τα μονολιθικά και τα αρθρωτά μοντέλα. Η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη εφόσον είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί ένα φρεάτιο με ρυθμιζόμενο ύψος.

Συμβουλές

Ο κύριος δείκτης που μιλά για την ποιότητα οποιουδήποτε μοντέλου πλαστικού φρεατίου είναι η αντίστασή του στις επιπτώσεις ενός επιθετικού περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, εάν η κατασκευή θα εκτίθεται τακτικά σε οργανικούς διαλύτες, οι οποίοι είναι καταστροφικοί για ορισμένους τύπους πλαστικών. Επομένως, για τα πιο επιθετικά περιβάλλοντα, είναι καλύτερα να επιλέξετε μοντέλα κατασκευασμένα από PVC.

Εάν πρέπει να επιτύχετε υψηλή στεγανότητα και να εγκαταστήσετε ένα φρεάτιο αποχέτευσης σε ένα μέρος με σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε προϊόντα πολυαιθυλενίου, καθώς αντέχει στην πίεση του εδάφους την κρύα εποχή. Για αδύναμο έδαφος, όπου η πιθανότητα φόρτωσης είναι υψηλή, είναι προτιμότερο να επιλέξετε πολυπροπυλένιο. Έχει υψηλή ολκιμότητα και αντοχή στη φθορά. Επιπλέον, τέτοιες κατασκευές είναι εύκολο να συγκολληθούν εάν είναι απαραίτητο.

Δεν συνιστάται η αποθήκευση και η αγορά των φθηνότερων μοντέλων, επειδή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση ολόκληρου του συστήματος αποχέτευσης και σύντομα θα πρέπει όχι μόνο να κάνετε επισκευές, αλλά και να δαπανήσετε πολλά χρήματα για να διορθώσετε τα προβλήματα και να αντικαταστήσετε ανταλλακτικά που έχουν επηρεαστεί.

 

Δείτε τιμή>>

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγγραφα

EcoTank

Διεύθυνση 4ο χλμ. Βόλου-Λάρισας 38500 Βόλος +30 24210 91180 [email protected]

Stay Connected

TOP