Σηπτικές δεξαμενές

Προκατασκευασμένα Συστήματα

Επεξεργασίας Αποβλήτων

Οι Σηπτικές δεξαμενές είναι μία διάταξη θαλάμων στις οποίες συντελείται η κατακράτηση, καθίζηση και αναερόβια βακτηριδιακή καλλιέργεια των οργανικών λυμάτων, τα οποία προέρχονται από κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατασκευάζονται από γραμμικό πολυαιθυλένιο [HDΡΕ] με τη μέθοδο του Rotation Moulding, είναι απόλυτα στεγανές, δεν προσβάλλονται από τα λύματα και έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. H κατάλληλη διαμόρφωση των σηπτικών δεξαμενών εξασφαλίζει τα λύματα που εισέρχονται από την είσοδο της να ρέουν αργά και ομοιόμορφα ώστε να επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός των στερεών με την καθίζηση τους στο κάτω μέρος της σηπτικής δεξαμενής, και την επίπλευση των λιπών και ελαφρών στερεών στην επιφάνεια της. Η διάταξη των δύο θαλάμων αποτρέπει το πέρασμα λάσπης και επιπλεόντων μεταξύ τους. Η εγκατάστασή τους απαιτεί ελάχιστο χρόνο χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός, ενώ η λειτουργία τους δεν απαιτεί ηλεκτρική παροχή.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σηπτικών δεξαμενών προδιαγράφονται στις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.
Η χωρητικότητα της σηπτικής δεξαμενής για συνήθεις κατοικίες προδιαγράφεται στα 300 λίτρα ανά άτομο, και υπολογίζεται με αντιστοιχία 1,5 ένοικο ανά κύριο δωμάτιο της κατοικίας. Αντίστοιχες χωρητικότητες καθορίζονται για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις όπως πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, σχολεία κλπ., ενώ η ελάχιστη χωρητικότητα μιας σηπτικής δεξαμενής μπορεί να είναι στα 2000 λίτρα.
Η εγκατάσταση και η συντήρηση των σηπτικών δεξαμενών καθορίζεται από τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και το άδειασμα της λάσπης θα πρέπει να γίνεται μία φορά στα 1-2 χρόνια.
Στις περιπτώσεις των εστιατορίων και άλλων ομοειδών εγκαταστάσεων απαιτείται η εγκατάσταση επιπλέον λιποσυλλέκτη πριν από τη Σηπτική δεξαμενή.

 

Δείτε τιμή>>

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγγραφα

EcoTank

Διεύθυνση 4ο χλμ. Βόλου-Λάρισας 38500 Βόλος +30 24210 91180 [email protected]

Stay Connected

TOP